Monday, July 2, 2012

kenduri kawen~

sabtu yang lepas, aku cakap dengan mak aku. aku malas nak gi kenduri kahwin. tapi mak aku suruh jugak ikut. aku pun ikut la jgk. tapi dalam hati, cenggini aku ngomel sorang2...

mak ni, kalau besok aku mintak kawen, mak nanye kenapa nak kawen awal2, aku jawab cenggini...

"tu le mak, akak taknak dtg kenduri kawen, mak suruh ikut jgk... kan akak dah teringin nak kawen.. haiyookk..tak tau"

itu jam, mak jgn salahkan akak ye mak...

okey le.. ni gamba2nye.. yang kawen akak sedare aku. budak UM jgk... tapi tak pernahnye jumpe kat UM dulu... dulu pun kak noni ni pun PASUM jgk. tp aku tak pernahnye tau. *geleng2 kepala*

eh, sala letak gamba pulak.. rindu le kat DANIAL ni




ha, ni adam... bila da lama2 kat rumah org kawen ni, bosan la pulak kan. jadi aku pun panggil la dak adam ni. dia punye keletah kelakar. walaupun tak secomel danial, tapi aura penarik dia mampu membuatkan gadis2 sebaya beliau asyik benar mengikut dak adam ni ke hulu ke hilir.

aku pun dengan bakat magic yang ada pun menunjukkan kebolehan yang aku ada kat dak adam ni... padahal magic cikai je an. tapi bagi adam, magic aku tu mcm dasyat sangat. terus je dia citer kat rakan2 sebaya cenggini...

"fuh, magic.... hebat... tadi ada kat tangan adam, pastu dah hilang.. maaaaggggiiiicccc"

"pandai kakak tu buat magic.. dah le comel, cun, bersopan-santun" (ni aku tambah2)


budak ni pulak style dia mcm orang keyelle (KL). bergaya beb! kalau da besa tak gemuk, mesti menjadi kegilaan-gadis... tapi tu la, asyik ajak adam main gado-gado je.. "jom dam, gado dam"..

lompat dam, lompat!

yang ni, garang sikit.. aku menanye nama je pun, dia boleh jerit dgn pelat2 dia tu mcm ni....

"lalalala natasya lalalalala (tak faham)...."

ape ntah dia sebut... garang btol. pakkal la comel dan cun mcm saya~


ha, ni pulak budak besar perasan kecik... senyum,senyum.. lempang kang

8 comments:

azi saje! said...

cute ko noc! hahha :) ko bile nak kawen ha? hahhaha

pinoc said...

InsyaAllah kalau ade jodoh, tahun depan... winkwink~

cute, engko tak nengok memory card aku. yang gemuk2 sume aku delete... nampak gemuk beb!

azi saje! said...

amboi, tahun depan! haha.. ak nak jadi flower girl tau. haha ;P ko tak gemok mane pun noc.. paranoid sgt =="

pinoc said...

engko tak tgk gamba tu... aku salahkan adek aku tak reti tangkap gambo~

nadzirah sofia said...

comel la adik ko nok.

nina said...

bila ni. nina tahu pun kakak mak nisak ke sana.

pinoc said...

puan seri: ah, adik aku tu pura-pura comel je tu.. auta. lalalala~

pinoc said...

nina: mcm mana nina nak tau. nina kat kl, kitorg kat kg