Tuesday, November 29, 2011

dompet hilang...klu setakat dompet je takpe~



haiii...sedih btol. mcm mana boleh dompet tercicir ni. sedih btol~

aritu adek aku. skrang aku pulak. sedih2... kad pengenalan, kad atm, lesen, kat matrik..
ujian kot.

nak mengadu kat mak, takut dia risau pulak kat mekah tu.. nak bgi tau abg..takut kena tengking.
tengking pun tengking lah. aku bgtau jgk td. time dia kat pejabat.

nasib baik time office hour. so kena la kontrol. tak leh jerit2 sgt..mara ckit2 je.

mintak2 la sape yg jumpe dompet aku tu pulangkan balik...

emak......*nangis

klu boleh memang la aku taknak nyusahkan org. tp tadi terpakse la susahkan kwn2 aku.
teman aku gi buat report polis. bagi aku duit lagi. ye lah... kad bank da ilang,
nak kuar duit pon tak boleh.....terima kasih kwn2. aku terharu sgt. :)

lesen pulak.... minggu ni nak kena bwk kete, nak crik brg utk APK. hadoi. mcm mana pulak
aku nak gi jpj sume??? pening.

Monday, November 28, 2011

argh....pening....!


ape kejadah la pulak maxwell velocity distribution ni. hadoi. pening laaa aku. aku da konpius skrang. aku amek physics ke chemistry hah?
rasa mcm nak tido pulak

Friday, November 25, 2011

caroline costa...

cube tgk video ni...tak nak tgk pon takpe...tak de hal la

video

mule2 aku tertgk video ni kat youtube, entitle "a little girl sing like a pro".. 
mmg pro pon.. kagum i. niat aku nak tgk bdak2 kecik korea yg comel. tapi da ke laut pulak niat aku tu..tgk org nyanyi2 pulak ye.
tak tau la klu bdk ni mmg da terkenal ke ape..yg aku tau, aku baru tgk video dia.
da besa da budak ni skrang. dia bukan org amerika ke ape ke tu sume.. dia ni org turkey tak silap aku.
berbakat sungguh...

dush, dush...udoh2 le tu, gi la wat bende yg berpaedah, tak yah nk tgk youtube je...! hadoi aku ni. da tgk youtube, gi update blog pulak...*geleng2 kepala

Sunday, November 20, 2011

emak....



mak, lagi dua minggu la mak nak balik. tak sabanye. akak baru perasan semalam, bila tgk kelender. eee, seronoknye.
masa baru2 mak gi aji, akak asyik menangis je. lagi teruk masa cuti deepavali, seminggu duk umah, takde mak. rasa sunyi sgt. lagi2 klu lepas maghrib. terbayang mak tgh baca Al-quran pas solat maghrib. selalu terbayang mak. nak call mak pulak, xboleh. klu kol je mesti kuar suare pak arab, mengarut ape ntah. akak tak pham.
masa cuti raya korban lagi lah. raya2 mak takde. atuk dgn nenek selalu dtg umah nek moto. rasa mcm nyusahkn diorng pulak.klu mak ade mesti kite balik kg, tak payah diorg dtg umah kite kan...
raya aji tu jgk nisak ilang dompet dia. segala kad2 yg ade (lesen,kad bank,i.c) sume ilang. masa cuti bnyk dihabiskn dgn ulang alik gi jpj dgn jpn. selalu klu gi pejabat2 kerajaan ni mesti dgn mak. tp skrang kena gi sendiri pulak. tak syok la.
nina pulak cuti raya dia sikit, sbb da nak SPM. mintak2 la dia dpt buat baik2. dpt lagi bagus dari akak dgn nisak. bila nina pulak balik hostel, bertambah-tambah sunyi la umah kite tu. hmmm. ha, masa akak balik dari KL dgn abg (mak, akak yg bawak kete mlm tu dari KL smpi dpn umah, abg ngantuk..kira skill da makin meningkat la ni. pasni mak nak gi umah abg akak boleh bawak, insyaAllah tak sesat) akak tgk bnyk ubat nina sepah2 atas meja. da abg marah dia. kesian, padahal time tu dia demam. tp esoknye dia sihat, sbb dia kata klu akak ade kat umah, perasaan dia mcm mak tgh tido kat bilik atas.. mcm2 la nina ni. :)
aritu nina kol akak sampai 4kali. akak xjwb sbb fon akak tu bengong. xnak kuar bunyi. risau pulak, ape dia nak ckp sbnrnye. da le xde fon budak tu.

tu la, masa mak ade tak nak hargai. La ni baru nak rasa sedih...skrang la kena belajar berdikari sikit. sedih.
takpe da tak sedih sgt skrang, mak da nak balik...! rindunye. lagi 2 minggu je yob.

Saturday, November 19, 2011

adek ku yg kurang comel, sbb aku paling comel lalalala~

ni ha adek aku...
 
kau pehal tangkap gambo mcm ni hah?
apehal ntah tangkap gamba konon2 comel, pastu bluetooth letak kat fon aku. tp takpe, boleh aku buat bahan nak kutok kau pasni an.. *kejam la aku ni
ni time dia merempat kat bilik aku, sbb dia cuti dua minggu an. mak aku gi aji, so dia boring duk umah sorang2. dah notebook aku yg kiut ni dia buat ghete (harte) dia. online je keje. 
HAHAHAHA~ kau tau tak gamba ni tak boleh bla? HAHAHA
pastu ari senin dia pon ikut aku gi kelas...sbb pastu nk gi jln2. nak sgt jln an, hambek kau. melecet kaki. 

ni pulak kwn2 aku yg join sekali time tu.. aren, pia, n faz(gambo kau takde la faz. kau sembunyi kat mana hah?)

 
kadang2 kesian gak aku tgk dia merempat sorang2, tak berteman. kesian2. dah tu, klu aku balik bilik, dia tak berenti ckp. bosan katanya berdiam seharian. mmg bnyk mulut.
bila dia da balik ni, rasa mcm sunyi gak ar. tapi ape yg bagusnye, xde la rasa bilik aku ni sempit sangat. kahkahkah~

tibe2 rindu adek aku yg sorang lagi ni..nina, rindunye kat kau
HAHAHA~ sengal punye gamba