Friday, August 12, 2011

ORANG YANG AKU SAYANG

aku ni PENYAYANG sebenarnye. Ramai giler org yg aku syg. nk dekat 26ribu org . tu belum campor binatang tu. tp kali ni aku nk citer pasal tige org je. ye la.. kang klu citer sume boleh buat novel entry aku ni.. tp ni pon da cukup pnjng...



EMAK: sape yg tak syg emak? mesti xde an. klu ade tu, emmm (pikir la sendiri). aku syg emak aku. klu boleh aku nk dia bangga dgn aku. aku nk mak aku senyum bila teringat kat aku . tp aku rasa aku tak cukup bagus la an untuk dy . aku da bnyk kecewakan dy . buat dy mara lagi. mother, i'm sorry..sob..sob. dia nak sgt aku jdi dokot eh, doktor. lepas SPM dua taun lepas makin tinggi pula harapan dy kat aku . bila da masuk Asasi Sains Hayat UM, lagi lah dia pikir anak dia ni ckit lg nk jdi dokotr.. sala lg. doktor la, doktor.. Banyak kali aku ckp aku xsuke biologi. aku ni mmg susah nk ingat nama2 organism yg bkn2 tu...nama2 tulang la, hormon la..adoiiiii. lemah btol. nama kawan duduk sebelah aku pon 2bln baru lekat kat otak aku...masa kat lab pulak aku menangis time kena cucuk kepala katak sbb nk matikan otak dy..kejam btol! aku xseswai la buat bende2 mcm tu. tgk kucing bersalin pon gigil...aku sedih la sbb tak dpt realitikan impian mak aku... (syahdu pulak mood time ni) . tp aku tau, mak aku sayang aku seadanya.





NISAK : ni adek aku..mude setaun je dari aku (aku 19, dy 18). dia ni jenis happy go lucky . sbb tu ramai kawan. aku pon happy jgk. happy to be me. dia ni dri mule2 beli handphone mmg suke tangkap gmba. ade dy je, ade gamba.. ade gmbar je, ade dy. pastu klu dy balik umah tu, mmg untung ar aku. nak ape2 je suroh dy. amek brg ke, basuh pinggan ke.. klu x mesti aku yg kena buat. mak aku syg dia lebih ckit..mak aku syg aku lebih bnyk...ceh, xde la. nisak ni anak kesayangan mak aku..klu pompuan dy. klu laki, abg aku yg sulong tu. yela, klu mak aku mintak cabut uban ke, urut kaki ke, basuh baju ke, ketipkn kuku ke, mesti dy cpt je buat. klu aku ni lmbat sikit. bnyk alasan. pastu kan dia ni dpt lesen awal ckit dari aku. klu bwk kete tu laju jerr...suke ikut dekat2 lak tu. isyk3x (geleng2 kepala). mcm la aku ni berhemah sgt.




NINA : ni adek aku yg ke2 (17taun). anak bongsu. dy ni time dulu2 (form1-3) mmg la selekeh je an.. muke skema giler. cermin mata dy lagi. mmg lucu ar klu ingat. selalu pki tudung kaler lain, baju kaler lain. aku ingat lagi dulu dy pki baju ijau, tudung merah. aku tnya "kau pehal pki baju dgn tudung mcm ni. aneh" dy jwb mcm ni... "ni kan mcm bunge ros. tudung bunge, baju daunnye"..haisy...ntah ape2 la. tp skrang, fuhhh.. mmg up. up to date. dgn lens dy, eyeliner, baju2 dy lagi. meletop nyahh. kadang2 siap kritik baju2 aku lg. pedulik ape aku kau nk kutok. wekk.. :P . tp dy selalu ngadu tension. nk SPM kan. takut xdpt straight A's.. tido lmbt2. aku mmg tak boleh tgk adek aku ni nanges. masa amek report card dy aritu,aku tnya dy mcm ni, "laaa, pehal terok norr kau ni?" . adoi, main sedap mulut je ckp. pastu dy ckp mcm ni smbil menangis... "akak ni buat mcm nina ni bodoh sgt je". daaa nk kena pujuk pulak. tapi senang je nk pujuk. buat lwak bodo ckit da ketawe da. tp ati tu sape yg tau an.




tp aku tak tau la kenapa.. klu aku mara adek2 aku tu, sekejap je diorg senyap.. maksud aku dingin. pastu buat mcm xde pape je. tp klu gado dgn kwn2 ni an, lama giler nk baik. perang dingin yg berpanjangan. mungkin takde pertalian darah gamaknye...

2 comments:

nadzirah sofia said...

sumpah lawak yg pasal bunga ros tu..haha

pinoc said...

time tu aku mendengor adik aku ckp mcm tu, aku tak rasa lawak langsung. dari mana etah dia dapat idea nak pakai baju tudung tema bunga ros. NINA,NINA