Wednesday, August 10, 2011

aik... cuti da nak abes lorh!

sekejap btol la. tetibe je da abes cuti. adoi. ape je ek yg aku buat selama cuti ni. hmmm... nak citer sikit la ape aku buat.... nak bace bace, tak nak xde hal. aku tak marah. aku sumpah je dari jauh...anto santau naga ke... (eh, bnyk main yer)
kena pikir lama sikit ni.. ye la, aku ni bkn kuat sgt daya ingatan. nk ingt bende lama2 tu... tu pasal xdpt 4flat tu.. (tibe2) hoho

abes je final exam asasi, tros je aku gi berjoli dgn rakan2..round2 KL . ye la round, smpai rasa mcm nk patah kaki den ni...bajet lepas ni da tak jumpe KL lagi da..tup tup, dapat lagi aku sambung degree kat UM tu an. kolej 12 lagi. fuhh, best ar.. Alhamdulillah. tp kos tu xde la setaraf doktor2 gigi atau pakar psikatrik yg begitu menjadi kegilaan ramai dewase kini... (bajet pakar BM). balik kg lmbt ckit an. balik kg nek bas sorang2 pulak tu. mencabar, mencabar..

citer kat kg pulok...TONGKANG PECHAH... (mcm bangge je an sebut nama tmpt tinggal aku tu). dulu aku malu tau nk bg tau org aku tinggal mana.. konpem kena punye. kena gelak. tapi sekarang tidak lagi...kerana dirimu begitu berharga. (=_=")
hari2 aku kat kg ni bnyk bertemankn emak kiut dan nisak kesayangan (nisak tahi yeay, yeay). yg lain2 busy...org penting la katakan.
yg paling aku tak boleh lupe ni ha.. kes kucing beranak... langsung tak boleh bla. tak di duga yer. mcm ni citer dy...........

petang tu mcm biasa la an, nak ikut nisak amik mak aku.. yg tak biasanya, kucing mak aku yg tgh sarat mengandung tu dok rilex je bwh kete.. da start enjin pon dy wat bodo je. da la dy landing kat tgh2 kete. xboleh nak amik.
Pastu aku pon gi la bunyikan hon..nisak yg tgh tgk kucing tu pon ckp mcm ni.. "bagos kak, meow da gerak. bunyikan lg..nnti dy bla ar tu..shooh2!". aku pon dgn penoh berharap gi la bunyikan hon bnyk2 kali...
tiba2 nisak jerit...(benci btol aku dgr dy jerit) "alamak kakak! kucing da terberanak!". terkejoootttt aku. kucing barbie doll (dosa ea mencarut, kena la berlapik). xde time lain ke. da la mak aku xde kat umah. aku pulak mana penah handle bende2 mcm ni... i kan gedik. i geli bnde2 mcm ni. (nyampah)

aku rasa kucing tu terberanak sbb terkejut dgr hon kot.. jahat seyh aku.. nak dekat satu jam try nak halau kucing tu... aku pulak terjerit-jerit je reti...
mula2 an adek aku berjaya larikan kete dri kucing tu...(time ni aku blum ade lesen lagi, blom pro lg bwk kete) mcm ni, nisak reverse kete, aku pulak tgk kucing yg kat bawah tu biar tak kene tayar.. KAMI PON BERJAYA! pastu nisak gi ar betolkan cermin, pakai tali pinggang dulu an, sblom bergerak lagi an... cube teka ape jadik?

boleh pulak kucing tu kejar kete sambil bawak anak dy pastu gi duduk bawah kete sekali lagi... sengal punyer kucing. nyusahkan org je. patutnyer kitorg teros je gerak an, ni ngengade, nak btolkan cermin la...kan dah.. nak reverse lagi xboleh pulak. ade tiang. aku pon da buntu.

Heran btol. pehal ntah suke nor dok bwh kete. da halau2 pon xnak bla. rupe2nye, dy nak beranak lagi.. Aku nampak yer kucing tu beranak... nak pitam aku. anak dy melekat lagi kat belakang dy... aku pegang la leher kucing tu, bajet biar kucing tu tak gerak la an. tp tgn aku jdi menggigil bila nampak anak dy xde bulu. tak cukup bulan kot..sob,sob...mcm mana ni...huhuhu...anak dy mati.
Nisak yg da xboleh sabar tros je angkat kucing tu yg anak dy melekat lagi dgn dy, blom putus kot tali pusat, letak kat dlm kotak.. tros je kitorg lari masuk kete, gerak.

panjangnye citer. penat, penat...tp xpe, nk citer lagi...fufufufufufufu *bersiul*

lagi ape ek aku buat...ha, amek lesen. penat giler. dari pagi sampai ke petang. tiap2 ari kecuali hujung minggu. tp sebab tu la aku rasa aku ni pro la bawak kete (eee, pehal aku ni. poyo giler) . best ar. jumpe kengkawan baru..buat geng. walaupun tak sebaye, tp otak boleh layan la an... time test lagi best. (best ar, lulus sekali..)

lulus je test, besoknye mak aku terus suruh aku bwk kete gi jejalan. padahal lesen minggu dpn baru dpt... selalu la jgk mati enjin. (aku bwk manual larh) yela, time belaja bwk kancil, angkat clutch ckit da gerak...tp waja lain sikit ar...pawer dy lebih an...yela kete wat racing... (pehal makin menjadi-jadi poyo aku ni)

bila kak tim bg je lesen kat aku, tros je aku bwk kete gi tangkak bwk atok,nenek,mak aku. anta nisak. minggu dpn tu pulak, gi JB sbb nk amek report card nina. takut2 berani je aku tu.. ye ar, giler kau. baru dpt lesen seminggu da kena gi jauh2. (jauh la an dari BP gi JB. balik ari. x jauh ke?)

mcm ape je time tu...nak potong lori mintak izin mak aku dulu. ye la...bru berkat an.. kdg2 xperasan smpai 120km/j aku bwk...dulu marah adek aku bwk laju. time aku.........haishy.

walaupon org di luar sana anggap aku penganggur yg memang berehat je kat umah, tp sbnrnye bkn. mereka salah anggap. bnyk bende aku kena uruskan kat umah ni... aku la driver, aku la org gaji...sume bende aku buat...kecuali memasak. masak air tu pandai ar. sbb tu ar aku selalu menghilang dari dunia internet ni... (eh, baru aku perasan, patut la mak2 org tak selalu online)

tp bnyk jugak masa aku luangkan utk berehat...aku tak online. aku tgk tv. alaaaa, online ni nnti2 kat U pon boleh...tgk tv ni kat umah je....xboleh lepaskn peluang keemasan ni... tgk la kau tv sampai kembung. pagi sebelum pukol 10 dgn mlm2 je boleh tgk tv. time lain aku busy.

aku tgk citer korea kat animax.. channel 715. alaaaaaahaaaai...best btoooolllllah citer princess prosecutor. da abes da. sedih ar da abes... sekarang aku layan merlin 2 pulak. tp da abes jgk. sedih. skarang astro 702 tayangkn merlin series 1 pulak...sob...sob. aku sempat tgk arale je skrang. kartun lain xboleh... busy la katakan.

klu kat sekolah mak aku pulak aku layan budak 2 org adek beradik anak org pejabat. comel, tp kdg2 nakal sgt2. diorng ni dua2 pompuan tau. yg akak ni baik sikit. yg adik ni, fuh penat aku layan. ingat muka dy je aku da penat da. comel mmg comel. tp....emmm...tp layan je la. kate nk jdi pengetua tadika budk2 comel ank2 org kaya an... practise dri skrang!

nak citer ckit la pasal bdk2 ni. klu adek dy tinggal sorang, kakak dy takde gi sek agama, bkn main baik lagi dgn aku...baik giler. main masak2 ke...main kerje2 ke dgn aku. tp bila akak dy balik, akak dy nak bual2 pasal sekolah dgn aku pon tak bg.... dy jerit2 an...dy tarik2 tangan aku... lompat2 ar atas kaki aku. adui. pening. dy jadi agresif..eeeeee, pakkal je la anak org...klu anak mak aku, da lama aku lepuk tu. kesian akak dy. tp akak dy tu pon suke tarik aku gi tmpat jauh dari adik dy..tu adek dy jeles tu...ape salahnye kongsi ek? isyk2...susah btol jdi org penting ni... org yg disayangi...hoho.

tp bila da bulan pose ni...aku layan sikit2 je bdk2 tu.. penat ar.. diorg tak pose, mana aci. ajak main kejar2 la..sembunyi2 la. wuuuu...penat oo. bila aku ajak main tido2, tak nak pulak.... pelik.. bkn budak kecik bnyk tido ke?
mesti org diluar sana rasa macam..."bosan giler hidup lu bai" . aku pon rasa mcm tu jgk..hehe. xde la. bila lagi dpt cuti panjang2 mcm ni...bersama keluarga an. pose penuh sebulan kat umah. lepas form3 aku tak penah pose penuh kat umah...ni la saat nye kan...kan.. eh sala, patutnye "an..an..."

ni dy gamba2 selama aku cuti ni an..an



ni 1st time kuar berdua dgn nisak mlm2



muke carik gado

tgk bpk aku main bola kat melake...hebat sey...da 53 taun ni



bersenam

girls only

pening ar...jalan2 je cuti ni..



aish...da nak abes cuti la...medical check up pon x settle lg... isyk, alamak, adoyai... klu wat mdical chck up tu ade timbang berat an....adoi.....lemah ar mcm ni......da la. ilang mood aku nk bercerita. selamat sambung belaja kwn2....! (^_^) Y

p/s: "Y" tu maksudnye peace tau . saje je utk pengetahuan umum...hehehe

4 comments:

fsa said...

mkin cntk blog.. hehe i like!

IFA Athirah said...

kucing tu nk buat stunt kot.sbb tu dia lari ke keta balik http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

nadzirah sofia said...

pnjang betol entri ko nok..ngeri aku bce yg pasal kucing nak terberanak tu...eiiii...

pinoc said...

time ni baru nak up kan berblog-blog ni