Wednesday, January 11, 2012

aii, cepatnye.

pejam celik, pejam celik.. da nak abes sem satu daa.. ceh, padahal ade lagi satu paper lagi senin ni. kunun2 mcm da abes exam je.

rasa mcm baru je semalam aku jejakkan kaki kat um dgn mak,abg & kakak ipar kiut. nak daftar sebelum oriented. nangis2 depan mak aku, ckp taknak sambung belaja, taknak duduk lagi kolej12 ni. kenangan masa pasum buat aku takut nak belaja. duduk umah jadi driver mak lagi best. untung2 ari minggu dpt makan kfc ke, mcd ke..
mak aku pon mcm biasa lah..mesti ckp mcm ni, "ngade-ngade. belajo je lah"

mula2 je dpt bilik, aku da pikir mcm mana nak carik kwn baru. makhluk2 asing..adess.. mesti klu dpt kwn baru diorng akan ingat aku ni lemah lembut dan bersopan-santun. padahal tak pon. ataupun mmg da semula jadinya aku ni lemah lembut, tp disebabkan persekitaran aku membesar dgn abg2 yg terejal mcm tu, aku jadi kasar.. mungkin.

pastu aku kenal la kawan2 baru masa oriented. tapi kebanyakannya kenal2 gitu je. tak rapat la. yela, lain2 kos an.

ni pulak org2 asing yang aku kenal masa oriented dan melarat sehingga ke hari ini..hehe..

tibe2 teringat kat gamba bertajuk "gua mafia"
"saya suka kaler pink, klu boleh da tua nnti saya nak pki gigi kaler pink"
org tua2 ckp, klu bergamba sambil menongkat dagu,
nnti bole dpt suami  yg nama dia ada huruf A,H,M,D,B,A,Y
saya rasa bertuah dpt kwn yg kiut mcm pinok..lalalala~

banyak kenangan sepanjang sem1 ni. berebut-rebut naik bas la, busy pasal lab lagi. APK lagi, yg paling best, MENCEKIK AYAM GORENG UNCLE BOB dlm dewan kuliah. mmg berbau la dlm dewan tu..pastu buat mcm tak bersala pon..

 jalan2 naik kancil sama2, budak2 ni melalak dlm kete bila ade lagu2 best. hadoi. (^^,) tengah sesat pon diorg boleh ade mood nak menyanyi kuat2 dlm kete. haha, ok la, takde la aku stress sgt nak carik jln time tu. hmm, banyak berjalan rupanya kitorg ni.. biasa la, buat bisnes mknn kan, kena lah beli bahan2 yg diperlukan..

ok, layan gambo.. (kepada sesiapa yg terlibat, taknak layan gamba ni pon takpe, sbb aku amek dari korang pon gamba2 ni..)

"haisy pinok ni, aku da la tgh pening, dia pulak bwk kete macm tak tahan nk  trkencing"
"eee, gembirenye. balik nnti nk mkn biskut 2keping," kate AREN sambil menunjuk-nunjuk dua jari kirinya
"aku nak dua anak setiap tahun," smbil menunjukkan muke banggenye itu
kancil gagah perkasa. nama je kancil, tapi penah potong BMW ok kat highway aritu
bawak kete tak boleh bnyk2 brek, nnti kaki cramp, so klu traffic light merah, engkau  jln je. klu polis tahan, ckp  "takut kaki cramp"
"ni ape anak-anak?"

12 comments:

nadzirah sofia said...

woi, tu apsal aku nk gigi kaler pink tu? =,=

nadzirah sofia said...

aku la yg melalak mcm ape ntah dlm kete tu...

moga2 faz dpt la jodoh yg dimaksud'n tu...keh3

missamy said...

good luck exam isnin ny :)

pinoc said...

sofia (aww,sedap nama u) : gigi kaler pink tu akan menjadi trend bila kite sume da tua nnti..

missamy: hehe, tq

Cik Kira said...

jom join segmen kt blog sy ;)

aren kiut said...

pinokkk.... siyes klako gle...hahahahaa...:P

aren kiut said...

pinokkk.... siyes klako gle...hahahahaa...:P

aren kiut said...

pinokkk.... siyes klako gle...hahahahaa...:P

pinoc said...

bagus aren, kau komen bnyk2, nmpak mcm blog aku ni bnyk org baca.. hihihi

Anonymous said...

SIOT!!!!!!!!!!!!!!!! YOU KNOW WHO!

pinoc said...

ala, jgn la mara.. saya bergurau je.. hehehe

azi saje! said...

tak marah,suke sgt =,=" sudah2 la tuu,, aku kne serang ngan awek dia, naya aku..