Saturday, January 19, 2013

impian selepas habis exam.....

ohoooo. bestnye dah habis exam. masa tgh study week and exam weeks, bnyak bende aku pikir. aku pikir....

knp aku belaja ha?
knp aku amek kimia ha?

knp aku tak duduk je kampung dgn mak aku?
tunggu orang masuk meminang mcm org dulu2 tu. kan mudah
*argh!!! stresss!!!

astaghfirullahalazim. pastu aku pikir balik......

oiiiii, norhamizahharun!

kau ingat semua orang kampung mcm engko bole belaja kat um ke lepas SPM?

kau ingat kalau kau duduk kg tu, ada ke prince charming nak kat engko?
(eleh, dalam novel tu ada je heroin org kg, HERO kemain beriman kaya raya hensem meletop pungpangpungpang lagi)

JANGAN MENJAWAB! KAU TGH BERMONOLOG DALAMAN NI!!!!!
(okey,okey.. rilex ar, gua bergurau je bhai)

engko patut bersyukur yg engko tu diberi ruang dan peluang utk berhijrah dari kg halaman engko tu.
berusaha la bersungguh-sungguh! jgn sia-siakan peluang yg ada!

BAIK! SEMANGAT! SEMANGAT! IDUP! IDUP!
*semangat bertahan 30 minit je... hampeh. monolog dalaman pun tak berkesan~

ha ada lagi benda yg aku pikir. yg ini mampu bertahan sampai sekarang. mungkin sampai sem7 pun aku boleh buat bende2 ni

senarai perkara yg nak dibuat selepas exam....

1) tido awal sebelum pukul 10 malam
*hajat yg ini dah ditunaikan tanpa niat selepas exam inorganic hari tu. jadi ditunaikan tanpa niat adalah tidak sah. maka perlu ditunaikan sekali lagi =D

2) menjerit sekuat hati. ARRRGGHHHH!!!
*yg ni mcm segan nak buat kat um, nnti la. on d way balik batu pahat nanti, aku singgah klebang jap, jerit kuat2 kat sana.

3) berjimba bersama kawan2 yg kiut2 belaka.
*ini pulak dah dijalankan dgn jayanya semalam. walaupun aren tiada di sisi... sobsob

jadi ini lah hasilnya....

LOKASI #SATU..
~KLCC



sampai je kat KLCC tu, terus je menghala ke arah ni.....



ok. nampak mcm mahal.... takpe lah. sekali sekala. McD lagi mahal ni aku rasa *sedapkan hati

nyumnyum


dan kini, mari kita saksikan aksi2 budak bawah 12 tahun di bawah ini. mreka selalu mengatakan bahawa mereka dah besar. dah matang~

AKSI #SATU.... bersaing siapa lagi cun dan menjadi idaman ketua pengawas sekolah mereka...


AKSI #DUA. saling cabar-mencabar dengan perkara2 yg tidak berfaedah. *nampak tak kebudak-budakan di situ. HOOHOOOH




dan akhirnya, beliau hanya mampu bergamba di luar kereta cacing tanah bertopi tersebut


bila kedai2 dah bnyak tutup, kitorng pun melangkah ke lokasi yg seterusnya...


LOKASI #DUA....
~Midvalley (midnight movie) ---> parental guidance *aku rasa mcm nak tergelak smpai terkentut-kentut je tgk citer ni (over)


ha, budak kecik ni mmg kat mana-mana pun dia mampu untuk dapat tidur yg berkualiti. siap mimpi bhai. jap, mimpi bhai ke, mimpi B.A.Y.H.K.tuttut... HOHO~


kat sana, kami bertemu dgn beberapa rakan-rakan kimia yg lain.. berpecah-pecah pulak kita ye



dah, dah. jgn hepi sgt. org semua dah balik dah. kedai pun dah tutup. jom balik!

masalahnye (kecik gila masalah ni) , kitorang lupa pulak kat mana kitorang parking kereta. konpius. *cewah, bila lupa je, terus mention "kitorang". padahal yg parking keta tu aku...

kena la bawak keta. gila ko nak naik teksi malam2 buta gitu


minyak banyak lagi. tapi sebab aku takut hantu, kenalah balik kolej je. tak payah nak merayau-rayau sgt. dah pukul satu lebih dah.

sebenarnya bnyk lagi gmba. tp mcm da tak mampu pulak aku nk mengupload semua.

ok, assalamualaikum kawan-kawan =) selamat bercuti... tak sabar nak reunion dgn budak2 GM tijb. kawan2, tunggu gue!

tak saba juga nak jumpa danial... cakcakbaaa. peeekabbboooo~


4 comments:

nadzirah sofia said...

hoi, sedap ko reka dialog ye

pinoc said...

mesti la. idea dtg mencurah-curah tatkala aku nak buat dialog tersebut.

Anonymous said...

walle. kutuk aku byk pulak tu ==' ape salah aku?? -uknowwho-

pinoc said...

iknowwhouare : mana ada kutuk. ni gurau namanya. kan bergurau senda boleh mengeratkn tali persahabatan (^^,)