Thursday, September 29, 2011

kelas bi lagi...

takut...takut

skrang ni mood nak citer pasal kelas bi........

kelas bi aku ni da bnyk kali silih berganti.. aku pon tak tau knp... aku btol2 harap kelas bi minggu ni da stable da.. tak payah nk ganti2.. sbb pendaftaran kos da ditutup.

jadi hari yg ditunggu-tunggu pon tiba. mcm biase, aku ni suke dtg awal (mula2 semangat la). kosong je kelas tu. ade aku dgn kwn aku je.

tibe2, ade sorang wanita ni dtg. dia ckp mcm ni..

lady: awak pki kelas ni ke? sbb kitorg ade kelas pasni..
saya: saya pon ade kelas jgk, kelas bi kan..speaking.
lady: eh, xpenah nmpak pun...
saya: baru daftar...baru daftar.
lady: oh, ye ke? tp ni group utk international student..
saya (dlm ati): international ? pehai muko mcm melayu nih..
saya(live): oh yeke? da sala kelas la ni...hadoii...

tp sbnarnye tak sala kelas pon. pensyarah tu ckp xpe. da register masuk je kelas tu. tp tu ar. sume bdak lain dari singapore, sorang dari iran... cume tiga org je bdak local . mmg berhabuk la bi mereka.. bi saya blum tahap berdebu lg... 

yg paling tak best, bila bdak2 baru kena speaking depan kelas... aku ni da la darah gemuruh. tp layan je ar...sepanjang kelas tu, aku senyap je...sampai pensyarah tu ckp mcm ni...

"now, hamizahharun, the quiet one"

eh, aku la. aku pon kenalkn diri mcm biase...cecite sume. pastu aku ckp ar knp aku masuk kelas tu.. aku ckp mcm ni (ehemehem...nk speaking ni)

me (ceh): the reason why i'm taking this class is because i'm not good at speaking in english (time ni aku blom abes ckp lg org lain da ckp, "no, no, you good") in front of other people. i don't know why my nervous system become very active and i'm shaking right now..blablablablablabla ..*bnyk jugak aku membebel dlm nervous2 tu..klu x sbb darah gemuruh, mungkin kelas dilanjutkan utk 2jam...
tp mcm sweet sgt bila pensyarah tu ckp "i know you can" pastu dia ckp aku bagus time speaking, cume kena beranikan diri je..dia suro aku bace chapter1...pasal self-confidence. pastu dia ade doakan aku sesuatu...tp taknak ckp pasal ape...lalalala~

4 comments:

roha said...

wow! gud job...next time u will be better..hehe betul ke aaku ckp nih?

pinoc said...

hehe....btol la tu.. td da check kat google translate.

nadzirah sofia said...

aku punye speking ag mcm tunggang langgang

pinoc said...

kau takpe...kau org korea...aku org puteh, mana boleh xreti speaking..kehkehkeh